máj. 20, 2018

     

Ínyenceknek és a különlegességeket kedvelőknek…

szokokut1Híres a város a kosár- és gyékényfonó, valamint édesipari, főleg a mézből készült termékeiről is. A Békési Szilvapálinkát hungarikumként jegyzik a világon, a húsipari termékek - például a kolbász - ezen a vidéken a legfinomabbak. A városban egyre többen foglalkoznak biotermesztéssel is. Jó szívvel ajánljuk látogatóink figyelmébe az alábbi vállalkozások kiváló minőségű termékeit.

Bővebben: Ínyenceknek és a különlegességeket kedvelőknek…

A „Kerékpárosbarát” Békés

kerekparos1A Kerékpárosbarát Település díjat négy alkalommal elnyert Békés Város Önkormányzata a lakosok és a kerékpáros turisták helyzetének, lehetőségeiknek javítását fontosnak tartja, így a városban igen jól kiépített a kerékpáros infrastruktúra (kerékpárutak, tárolók, átkelők, információs helyek, stb.). A lakosok 60 százaléka rendszeresen közlekedik, illetve egyre több látogató érkezik kerékpárral.

Bővebben: A „Kerékpárosbarát” Békés

Békés: a Körösök fővárosa

egyhajoban1Békés az egykori mezőváros ma már a Körösök fővárosaként es 21 hídja réven a hidak városaként ismert. A Kettős-Körös hűs habjai túrázásra hívják a kajak-kenu és a hajózás szerelmeseit, a folyó partján új kishajó-kikötő várja a túrázásból megpihenni vágyókat. A kikötőtől alig száz méterre, festői környezetben fekszik a Dánfoki Üdülőközpont, melynek csaknem 600 méteres, homokos szabadstrandja csábítja a fürdőzőket. 

Bővebben: Békés: a Körösök fővárosa

Amit Békésen feltétlenül látni kell…

Jantyik Mátyás Múzeum (Békés, Széchenyi tér 6.) 

berhaz1A Széchenyi téren, a "Nagyház" barokk épületében, amely egykoron a Weinckheim-család tulajdonában volt, a Jantyik Mátyás Múzeum működik. Elnevezését a XIX. századi festőről kapta, benne állandó helytörténeti kiállítás tekinthető meg.


Békési Galéria (Békés, Széchenyi tér 4.)
A Széchenyi téren, a "Bérház" épületében kapott helyet a Békési Galéria és a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár intézménye is. Falán emléktála hirdeti, hogy a II. Világháborút követően 1949-ben az épületben nyílt meg a vidék első művelődési otthona.

Tel.: 06-66/411-943
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A múzeumi kiállító helyek nyitva tartása:
kedden és pénteken: 10.00 - 14.00-ig
szerdán, csütörtökön és szombaton
nyári időszámítás idején: 13.00 - 17.00-ig
téli időszámítás idején: 12.00 - 16.00 óráig.

 

Bővebben: Amit Békésen feltétlenül látni kell…

Békési Duzzasztómű

A Körös-völgyi Vízhasznosító Társulat 1933-ban alakult, melynek célja az öntözőgazdálkodás elősegítése mellett a hajózás megindítása, és a békési kikötő megépítése volt. A békési kikötő 1944-1947 között épült a Kettős-Körös bal partján, a 113,6 folyamkilométer-szelvénynél. A medencés kikötő 75 méter hosszú és 22 méter széles, a bevezető hajócsatorna 130 méter. A békési mederduzzasztó 1967-1968-ban készült el, két l8 méteres nyílással rendelkezik, a Kettős-Körös 116,7 folyamkilométerénél található. A két duzzasztóműnek köszönhetően a Körösökön közepes nagyságú hajókkal is lehet közlekedni, a békési duzzasztómű feletti szakasz az országhatárig alkalmas kishajózásra is.

 

 

Alkategóriák

1. oldal / 5

Békés város

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békés város hírei: bekesvaros.hu

Békési kultúra

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ hírei: bekesikultura.hu

Békési turizmus

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda hírei: uszoda.bekesvaros.hu