március 19, 2018

     

Nehézségekkel teli első forduló a NBI/B-s tavaszi szezonban

Junior csapatunk 14:30-kor kezdett az Elek Gyula sportcsarnokban, Budapesten. Mindkét csapat nyerni akart, ez már az első percektől látszódott a pályán. Az első félidőben fej-fej mellett küzdött a két csapat, a gólok egyre csak szaporodtak, a 29. percben 17-17-et mutatott az eredményjelző, amit végül a hazai csapat két gyors góllal a félidő végére 19-17-re javított. Majd következett a második játékrész, a 6. percben már 22-22-es döntetlen vissza is jöttek a békési fiúk. Ezek utána felváltva estek a gólok, ugyanúgy, mint az első félidőben. Domokos és Fedor szép megoldásokkal egymás után szerezte a gólokat. A 24. percben egy 3 gólos szériával sikerült ellépnie a BFKC-nak két góllal, ami addig a mérkőzés folyamán egyszer sem sikerült. Végül már a hazaiak nem tudtak mit kezdeni, az utolsó 6 percben még egy találattal szépítettek, de nem tudtak mit kezdeni a magabiztossággal, ami végre csapatunkban a mérkőzés végére kiépült. Így végül a szezon első mérkőzését igaz sok hibával, de sikerült 31-33-ra megnyerni.

Kiemelt Erima forduló volt Békésen

Amíg a felnőtt csapat lazított szombaton, addig az U12-U11-es csapatunk a Békés Városi Sportcsarnokban a pályán harcolt. A Kiemelt Erima bajnokságban hétvégi fordulójára rendezési jogot kaptunk. 3 mérkőzést játszottak a csapatok. 
 
Első meccset a Békés kezdte a Pick Vörösmarty csapata ellen. Az első harmadban szépen kezdtünk, az ellenfél csak a 6. percben lőtte az első gólját. A második harmadban azonban csak 3 gólt tudtak a fiúk lőni, míg a Szeged 5 perc alatt hat 6 találattal megfordította a mérkőzés eredményét. Az utolsó játékrész megint fordulatokat hozott, sikerült kijavítani jó védekezéssel és szép gyors támadásokkal az előző hibáinkat, végül 15-15-s döntetlen lett a meccs. 
 
A nap folyamán a negyedik mérkőzés volt a BFKC-é, még hozzá a Kézilabda UP Elektromos csapata ellen. Első két harmadban fej-fej mellett küzdött a két csapat a győzelemért, de 1-2 góloknál többel nem tudott ellépni egyik csapat sem. A második harmad legvégén viszont sorozatban sikerült Major Márknak 4 találattal szépíteni az eredményt, így a harmadik játékrészt 5 gólos előnnyel kezdhette a Békés. Sikerült tartani ezt a különbséget, a mérkőzés végére, nem engedtük vissza ellenfelünket, így 23-29-re nyertek fiaink.

Szász Bálint a Főnix Kupa legjobb játékosa lett

Főnix Kupán a 2000-es korosztályos csapatunk II. helyezett lett a hazai, Debrecen csapata mögött. A torna legjobbjának a Békési FKC fiatal tehetségét, Szász Bálintot választották. Felkerestük Bálintot, pár mondat erejéig. Arról érdeklődtünk, hogy érezte magát ezen a tornán.
 
- Gratulálok a Kupa Legjobb játékosa címhez. Hogy érezted magad a Főnix kupán?
- Nagyon jól éreztem magam a 3 nap során. Külön öröm számomra, hogy saját korosztályunkban mérhettük meg újra tudásunkat, hogy hol is állunk a többi csapathoz képest.
 
- Milyenek voltak a megmérettetések, milyen volt a Főnix csarnokban játszani? 
- A szombati nap során 3 csoportmérkőzést játszottunk, amelyeket mind magabiztos győzelemmel zártunk le. Vasárnap került megrendezésre a hármas döntő, ahol a Dabas csapatával mérkőztünk meg először és győzelemmel hagytuk el a pályát. A döntő mérkőzést a Főnix Csarnokban, a Debrecen csapatával játszottunk, ami igen szorosra sikeredett. A végére sajnos nem sikerült megvalósítani terveinket és 3 gólos vereséget szenvedtünk. Külön öröm volt számunkra, ebben a gyönyörű csarnokban játszani.
 
- Minek köszönhető, hogy az élvonalba tudtatok végezni? 
- Ebben a korosztályban, is az ország legjobbjai közé tartozunk. A hétről-hétre elvégzett munka eredményeként tudtuk elérni ezt a szép eredményt, bár van még min javítanunk. Ebből a korosztályból sokunknak van lehetősége a serdülő csapatban is bizonyítani, ami jó visszaigazolás számunkra, hogy jó úton haladunk az edzések során.
 
Reméljük az elkövetkező időszakban, hasonló szép eredményekről kérdezhetjük a fiatal tehetséget.
Nagyon szépen köszönjük Bálintnak, hogy szánt ránk egy kis időt.
 
További sok sikert kívánunk!

Eredményes Főnix Kupa szereplés a kézilabdásoknál

Hétvégén a 2000-s és 2004-es korosztályos csapataink Debrecenben, a Főnix Kupán vettek részt. Mindkét csapatnak igen szép eredményeket sikerült elérnie a tornán. Szombaton a csoportmérkőzések,  vasárnap a helyosztók voltak.
 
A 2004-es csapatunk szombat délelőtt a Salgótarján csapatával kezdett, akik sajnos 10 gólos győzelmet arattak felettünk. Délután még két mérkőzés várt kis csapatunkra, először a Balmazújvárost sikerült, meghatározó 10 góllal megverni, majd a Zrínyi M. Budapest csapata ellen is 10 góllal, fölényesen nyertek a mieink. A csoportban így a 2. helyen végeztek a fiaink. 
 
Vasárnap a hármas helyosztók következtek, azaz  A és B csoport második helyezettjeivel kellett játszani sportolóinknak. Reggel  a Békéscsabai DKSE ellen kezdtek a gyerekek, de sajnos a csabaiak jobbnak bizonyultak nálunk. Délután a Postás SE csapatát viszont sikerült 7-22-re legyőzni, így  végül az 5. helyen zárta csapatunk a tornát.
 
Csapat tagjai: Tóth Tibor, Hegedűs Ferenc, Gecse András, Baun József, Nagy Zétény, Vidovenyecz Máté, Vizsnyiczai Marcell, Nagy Gáspár László, Gazsó Péter, Beinchródt Ervin, Kriszta Dominik. Edző: Gazsó György

Teleki Levente serdülő válogatott - interjú

A Vágó Attila vezette U17-es férfi válogatott 2014. január 17-19-én Svájcban szerepelt. A csapatban két békési tehetség, Teleki Levente és Bernáth Bence is játszott. Pénteken még a svájciak voltak a jobbak, szombaton pedig döntetlen lett. Vasárnapra a magyar fiúk viszont teljesen felvették az ütemet, már a szünetben is hét góllal vezettek, végül 27-21-re nyertek.
 
Mérkőzés eredmények:
Január 17. Brühl: Svájc U17-Magyarország U17: 31-25 (14-13)
Január 18. Zug:   Svájc U17-Magyarország U17: 27-27 (14-12)
Január 19. Zug:   Svájc U17-Magyarország U17: 21-27 (9-16)
 
Teleki Leventét kérdeztük, hogyan érezte magát a válogatottban: 
 
- Hogyan zajlott ez a pár nap a serdülő válogatottban? Hogy érezted magad?
Mondhatni kalandosra sikerült a pénteki indulásunk. A 9:30-kor induló gépünket technikai okok miatt törölték, így 5 órát kellett várnunk az indulásra. Végül 16:10-kor landoltunk Zürichben, a szállásunk pedig Zugban volt. Így az első nap eléggé húzósra sikeredett, mert még este volt meccsünk is. Másnap kicsi volt időnk szétnézni a városba mérkőzés előtt. Utána pedig döntetlent játszottunk. A harmadik nap reggel egy kis taktikai felkészüléssel kezdtük a napot. Délelőtt volt a mérkőzésünk, ahol sikerült megverni a Svájciakat. Összességében jól éreztem magam.

1. oldal / 3

Békés város

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békés város hírei: bekesvaros.hu

Békési kultúra

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ hírei: bekesikultura.hu

Békési turizmus

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda hírei: uszoda.bekesvaros.hu