máj. 20, 2018

     

VII. Indián kenu túlélőverseny

Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület 2014-ben is megrendezi az Indián kenu túlélőversenyt, aminek idén Gyuláról indul szeptember 13-n (szombat).
 
Nevezés helye és ideje: Gyula, Hídfő söröző terasza  7.30 – 8.30 között
 
Rajt: 9.00 óra Csak 4 személyes csapatok nevezhetnek (legalább egy hölgy taggal!)
A verseny esőnap is megrendezésre kerül.
Kérünk mindenkit, hogy az időjárásnak megfelelően készüljenek! Viszontagságos idő esetén a kockázatos feladatok a szervezők döntése alapján törlésre kerülnek a balesetveszély elkerülése miatt!
 
Nevezhet:
Minden 16. életévét betöltött személy, aki úszni tud és a verseny feltételeit elfogadja!
Minden csapatnál kell lennie egy mobiltelefonnak, (biztonsági okok miatt!) segélyhívás céljából, melynek a száma meg kell egyeznie a nevezési lapon feltüntetett számmal!
A szervezők elérhetősége a rajtszámon megtalálható!
Nevezéseket előzetes regisztrációban kéjük!
A nevezés és nevezési díj befizetése a helyszínen.
Nevezési díj előzetes regisztrációval: 10 000-Ft/csapat (mely tartalmazza a vacsora díjat, a pólót, és egy oklevelet a teljesítményről)
Helyszínen való nevezés esetén: 10 000-Ft/csapat(mely tartalmazza a vacsora díjat, és egy oklevelet a teljesítményről)
 
Valamint egy meglepetés ajándék csomag 2000-Ft értékben!(minden nevező csapat készítsen egy meglepetés csomagot, amiben négy darab meglepetés van, (légy kreatív) és, amit az eredményhirdetésnél kiosztunk az egyik feladat eredménye szerint.
 
Az első három helyezett éremdíjazásban részesül. Az első helyezett csapat megkapja a vándorserleget is.

Bővebben: VII. Indián kenu túlélőverseny

Békés – Csaba Sárkányhajó Verseny

Békés és Békéscsaba Városok Önkormányzata, a Békési Kajak - Kenu Club és a Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület sárkányhajó versenyt hirdet 2014. augusztus 30-n (szombat). 
 
I. rész: Békés Város Díjáért
Helyszín: Békés, Élővíz – csatorna, Erzsébet liget előtti szakasz.
Technikai értekezlet: 2014. augusztus 30. 8 óra. 
A táv teljesítése egyesével, időre történik. Az első 600 m megtétele után a csapatoknak a hajókkal 5 percük van megfordulni és beállni a rajtvonalhoz (a csatorna kb. 20 m széles). A távot visszafelé is időre kell teljesíteni. Az összesített időeredmények alapján alakul ki a végső sorrend.
 
II. rész: Békéscsaba Megyei Jogú Város Díjáért
Helyszín: Békéscsaba, Élővíz – csatorna, Csabagyöngye Kulturális Központ előtti szakasz. 
A táv teljesítése egyesével, időre történik. Az első 200 m megtétele után a csapatoknak a hajókkal 8 percük van megfordulni és beállni a rajtvonalhoz (a csatorna kb. 20 m széles). A távot visszafelé is időre kell teljesíteni, az összesített időeredmények alapján alakul ki a végső sorrend.
 
Eredményhírdetés: kb. 18.00 óra

Bővebben: Békés – Csaba Sárkányhajó Verseny

Nehézségekkel teli első forduló a NBI/B-s tavaszi szezonban

Junior csapatunk 14:30-kor kezdett az Elek Gyula sportcsarnokban, Budapesten. Mindkét csapat nyerni akart, ez már az első percektől látszódott a pályán. Az első félidőben fej-fej mellett küzdött a két csapat, a gólok egyre csak szaporodtak, a 29. percben 17-17-et mutatott az eredményjelző, amit végül a hazai csapat két gyors góllal a félidő végére 19-17-re javított. Majd következett a második játékrész, a 6. percben már 22-22-es döntetlen vissza is jöttek a békési fiúk. Ezek utána felváltva estek a gólok, ugyanúgy, mint az első félidőben. Domokos és Fedor szép megoldásokkal egymás után szerezte a gólokat. A 24. percben egy 3 gólos szériával sikerült ellépnie a BFKC-nak két góllal, ami addig a mérkőzés folyamán egyszer sem sikerült. Végül már a hazaiak nem tudtak mit kezdeni, az utolsó 6 percben még egy találattal szépítettek, de nem tudtak mit kezdeni a magabiztossággal, ami végre csapatunkban a mérkőzés végére kiépült. Így végül a szezon első mérkőzését igaz sok hibával, de sikerült 31-33-ra megnyerni.

Kiemelt Erima forduló volt Békésen

Amíg a felnőtt csapat lazított szombaton, addig az U12-U11-es csapatunk a Békés Városi Sportcsarnokban a pályán harcolt. A Kiemelt Erima bajnokságban hétvégi fordulójára rendezési jogot kaptunk. 3 mérkőzést játszottak a csapatok. 
 
Első meccset a Békés kezdte a Pick Vörösmarty csapata ellen. Az első harmadban szépen kezdtünk, az ellenfél csak a 6. percben lőtte az első gólját. A második harmadban azonban csak 3 gólt tudtak a fiúk lőni, míg a Szeged 5 perc alatt hat 6 találattal megfordította a mérkőzés eredményét. Az utolsó játékrész megint fordulatokat hozott, sikerült kijavítani jó védekezéssel és szép gyors támadásokkal az előző hibáinkat, végül 15-15-s döntetlen lett a meccs. 
 
A nap folyamán a negyedik mérkőzés volt a BFKC-é, még hozzá a Kézilabda UP Elektromos csapata ellen. Első két harmadban fej-fej mellett küzdött a két csapat a győzelemért, de 1-2 góloknál többel nem tudott ellépni egyik csapat sem. A második harmad legvégén viszont sorozatban sikerült Major Márknak 4 találattal szépíteni az eredményt, így a harmadik játékrészt 5 gólos előnnyel kezdhette a Békés. Sikerült tartani ezt a különbséget, a mérkőzés végére, nem engedtük vissza ellenfelünket, így 23-29-re nyertek fiaink.

Szász Bálint a Főnix Kupa legjobb játékosa lett

Főnix Kupán a 2000-es korosztályos csapatunk II. helyezett lett a hazai, Debrecen csapata mögött. A torna legjobbjának a Békési FKC fiatal tehetségét, Szász Bálintot választották. Felkerestük Bálintot, pár mondat erejéig. Arról érdeklődtünk, hogy érezte magát ezen a tornán.
 
- Gratulálok a Kupa Legjobb játékosa címhez. Hogy érezted magad a Főnix kupán?
- Nagyon jól éreztem magam a 3 nap során. Külön öröm számomra, hogy saját korosztályunkban mérhettük meg újra tudásunkat, hogy hol is állunk a többi csapathoz képest.
 
- Milyenek voltak a megmérettetések, milyen volt a Főnix csarnokban játszani? 
- A szombati nap során 3 csoportmérkőzést játszottunk, amelyeket mind magabiztos győzelemmel zártunk le. Vasárnap került megrendezésre a hármas döntő, ahol a Dabas csapatával mérkőztünk meg először és győzelemmel hagytuk el a pályát. A döntő mérkőzést a Főnix Csarnokban, a Debrecen csapatával játszottunk, ami igen szorosra sikeredett. A végére sajnos nem sikerült megvalósítani terveinket és 3 gólos vereséget szenvedtünk. Külön öröm volt számunkra, ebben a gyönyörű csarnokban játszani.
 
- Minek köszönhető, hogy az élvonalba tudtatok végezni? 
- Ebben a korosztályban, is az ország legjobbjai közé tartozunk. A hétről-hétre elvégzett munka eredményeként tudtuk elérni ezt a szép eredményt, bár van még min javítanunk. Ebből a korosztályból sokunknak van lehetősége a serdülő csapatban is bizonyítani, ami jó visszaigazolás számunkra, hogy jó úton haladunk az edzések során.
 
Reméljük az elkövetkező időszakban, hasonló szép eredményekről kérdezhetjük a fiatal tehetséget.
Nagyon szépen köszönjük Bálintnak, hogy szánt ránk egy kis időt.
 
További sok sikert kívánunk!

Alkategóriák

1. oldal / 5

Békés város

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békés város hírei: bekesvaros.hu

Békési kultúra

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ hírei: bekesikultura.hu

Békési turizmus

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda hírei: uszoda.bekesvaros.hu