máj. 20, 2018

     

Pribojszki Mátyás Trió Békésen

A „Cseh Tamás Program” keretében február 28-án (szombaton) a Kecskeméti Gábor Kulturális Központba látogat a vidám blues zenét játszó Pribojszki Mátyás Trió. A rendezvény a nagysikerű „Tavaszi Zenei Vitaminbomba” elnevezésű koncertsorozat harmadik állomása lesz.
 
Az együttes frontembere a békéscsabai származású Pribojszki Mátyás, aki manapság az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában, itthon elsősorban a blues rajongók számára vált népszerűvé virtuóz zenei játékával. 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon kapta meg a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. 2009-ben már meghívott zsűritagként szerepelt a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. Hírnevét azzal is megalapozta, hogy az elmúlt húsz évben több kontinensen, mintegy harminc különböző országban lépett fel zenekaraival, állandó résztvevője európai blues fesztiváloknak. Pribojszki a nemzetközi közreműködések mellett a hazai könnyűzenei élet kiválóságaival, többek között Tóth Verával, Caramellel, Pély Barnabással, a KFT zenekarral vagy épp a Hobo Blues Banddel is játszott már együtt.

Bővebben: Pribojszki Mátyás Trió Békésen

Újévi koncert - 2014.

Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar 2014-ben is közösen ünnepli az új év eljövetelét, mely alkalomra Önt és kedves ismerőseit, családtagjait is szeretettel várjuk! 
 
 
Ideje: 2014. január 4. (szombat) 18.00 óra
 
 
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik Mátyás u. 23-25.)
 
Újévi köszöntőt mond:
Izsó Gábor, Békés város polgármestere
 
Pohárköszöntőt mond:
Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere
 

Interjú Paksi Endrével, az OSSIAN zenekar énekesével

Interjú Paksi Endrével, az OSSIAN zenekar énekesével Hosszú hónapok próbái után 1986. június 13-án lépett először színpadra az OSSIAN zenekar, Budapesten, az Almássy téri Szabadidő-központban. Ez a dátum lett egyben a csapat "hivatalos" születésnapja is. Olyan nagyszerű dalok szerzőiről van szó, mint a Rocker vagyok, Magányos angyal, Titkos ünnep, vagy épp az Árnyékból a fénybe, de még hosszasan sorolhatnám… Az idén 27 éves zenekar 1 EP, 2demó, 3 válogatás, 3 koncertlemez és 19 stúdióalbum boldog tulajdonosa, akik nem utolsó sorban szeptember 7-én Békésen koncerteznek, a Madzagfalvi Napok színpadán. Paksi Endrével, az Ossian zenekar énekesével...

Bővebben: Interjú Paksi Endrével, az OSSIAN zenekar...

III.Békés-dánfoki Akusztikus Zenei Fesztivál – I. felvonás

III.Békés-dánfoki Akusztikus Zenei Fesztivál – I. felvonás Három hónap szervezői munka után újra kinyitja kapuit a dánfoki zenei fesztivál. Ahogy már jeleztük, kicsit változott a rendezvény szerkezete. A kemény metálos hangzást felváltja az akusztikus muzsika varázsa, de természetesen teljes zenekaros koncertek is lesznek.

 ...

Bővebben: III.Békés-dánfoki Akusztikus Zenei Fesztivál –...

Augusztusban ismét kinyitja kapuit a dánfoki zenei fesztivál

Augusztusban ismét kinyitja kapuit a dánfoki zenei fesztivál Augusztus 11-én és 18-án kerül sor a 2013-as évi Békés-dánfoki Zenei Fesztiválra, ami ebben az évben akusztikus lesz és két külön álló vasárnapon kerül megrendezésre. Nem csak egyéni fellépők, duók, hanem teljes zenekaros koncertek is lesznek, de a torzított gitár hangját felváltja az akusztikus rock zene varázsa....

Bővebben: Augusztusban ismét kinyitja kapuit a dánfoki...

1. oldal / 9

Békés város

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békés város hírei: bekesvaros.hu

Békési kultúra

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ hírei: bekesikultura.hu

Békési turizmus

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda

SlideshowFx Picasa Widget for Joomla!
Copyright © 2010 www.OopsTouch.com

Békési Uszoda hírei: uszoda.bekesvaros.hu